Wat kunt u verwachten?

Hoe verloopt de eerste afspraak?

De eerste afspraak is een screening, intake, onderzoek en behandeling en duurt een uur (dubbel consult).

Eerst worden tijdens een vraaggesprek gegevens over de klacht verzameld. Daarna wordt u lichamelijk onderzocht, waarbij gekeken wordt naar uw houding en bewegingen in relatie tot de klacht. In een aanvullend onderzoek wordt zonodig nauwkeuriger naar de betreffende gewrichten en spieren gekeken. Voor dit onderzoek moet u zich ontkleden tot op het ondergoed. Als u het fijner vindt mag u ook een legging, sportbroek of aansluitend hemd aandoen. Na het onderzoek geeft de oefentherapeut duidelijk aan waar tijdens de behandelingen met u aan gewerkt zal worden. Hierna plannen we indien gewenst een volgende behandeling.

Wat neemt u mee tijdens het eerste bezoek?

Uw legitimatie, 2 handdoeken en de verwijsbrief indien u die heeft gekregen. U kunt ook zonder verwijzing komen. Er zal dan een korte screening gedaan worden en daarvan zal een verslagje naar de huisarts gestuurd worden zodat deze op de hoogte is van uw behandeling. De meeste mensen oefenen in ondergoed. Als u het prettig vindt kunt u een legging, korte broek en strak shirt aantrekken.

Voor de goede orde

  • U moet op sokken de oefenruimte betreden.
  • Het is verstandig geen waardevolle spullen in de wachtkamer achter te laten.
  • Afspraken die niet tenminste 24 uur van te voren worden afgezegd, komen voor eigen rekening. Deze kunnen niet bij de zorgverzekeraar in rekening gebracht worden. Dit geldt ook voor groepslessen en -behandelingen.

U wilt meedoen aan een cursus

U kunt zich opgeven door het contactformulier op deze site in te vullen. Geef daarbij aan voor welke cursus u belangstelling heeft. 
Na inschrijving kunt u via het patientenportaal of afspraken-app zien op welke dagen/tijden u wordt verwacht.
Praktische informatie vindt u bij groepslesrooster, inhoudelijk bij doelgroepen en bekkenoefentherapie.