Onze visie

Mensen helpen hun lichaam zelf gezond te houden

Iedereen is het erover eens dat bewegen goed voor je is. Als je lichamelijk actief bent, voel je je over het algemeen beter. Maar soms is bewegen niet leuk of zelfs pijnlijk. En dat komt vaak omdat we niet goed bewegen.

Onze praktijk

Helpt mensen zich beter te bewegen, zodat bewegen leuk wordt, je (weer) vertrouwen krijgt in je lijf en je het vanzelf wilt blijven doen. We doen dit door middel van actieve oefentherapie, houding- en bewegingscorrecties in sommige gevallen ondersteund met passieve behandeling. Zo helpen we u ook klachten in de toekomst te voorkomen. We werken samen met verloskundigen in Zeist, osteopathie Lou Swinkels en kinderfysiotherapeute Elly van der Grift.

Doel van de behandeling

Tijdens iedere behandeling leert u iets over het gebruik van uw lichaam in uw dagelijks leven. U krijgt altijd eerst individuele begeleiding. Zo krijgt u inzicht in de klacht u krijgt oefeningen en leert wat u zelf met uw houding en beweging kunt doen om de klacht te verminderen. Het is de bedoeling dat u zelf actief aan de therapie deelneemt. Dit houdt in dat u zelf bewust gaat letten op uw houding- en bewegingsgewoonten en de oefeningen ook thuis doet.

Het is mogelijk om tijdens of na het individuele traject een groepsbehandeling te volgen. Hierin wordt het goede bewegingsgedrag ingetraind en wordt de belastbaarheid en conditie opgevoerd. In overleg met de therapeut kunt u hieraan deelnemen.

Na de behandeling bent u zich bewuster van uw manier van bewegen en kunt u uw klacht zelf positief beïnvloeden. Zo leert u gezonde houding- en bewegingsgewoonten in te passen tijdens uw dagelijkse werkzaamheden, sport en hobby.