Loopgroep

Ik wil graag rennen, maar kan dat wel? En hoe bouw ik het goed op?

cesar-zeist-skategroepHerken je deze vraag? Ben je lange tijd niet lichamelijke actief geweest, heb je klachten (gehad) of ben je recent bevallen? Heb je behoefte aan duidelijke instructie, opbouw in lessen en gerichte voorbereidende en spierversterkende oefeningen. Wil je de mogelijkheid hebben om je vragen te stellen aan een deskundige? Dan zijn deze lessen precies iets voor jou.

In deze cursus wordt er onder deskundige leiding van een (bekken)oefentherapeut op een verantwoorde manier gewerkt aan het opbouwen van hardlopen.

Je loopt 2x per week. Er zijn 8 lessen in een periode van 3 maanden en je krijgt huiswerkopdrachten voor de keren dat je zelf gaat lopen.  

Voor wie?

  • Iedereen die op een verantwoorde manier hardlopen wil opbouwen.
  • Alle vrouwen vanaf 6 maanden na de bevalling. We adviseren voorafgaand de "bekkenklas post" of ‘Fit na de bevalling’ te volgen en indien nodig de bekkenbodemfunktie te laten checken door een bekkenfysiotherapeut. Voor advies hierover neem contact op met de praktijk. 
  • Heb je klachten van bekken of bekkenbodem is een individueel advies op maat aan te raden.

Cursusduur en kosten

8 lessen van 1 uur voor 85,-. We starten in januari en september.

Wat heb ik nodig;

Goede hardloopschoenen, bij voorkeur individueel geadviseerd door gespecialiseerde hardloopwinkel. In Zeist adviseren wij "Starshoe".

Stevige sport-BH voor vrouwen.

Reflecterende kleding of lampje bij lopen in het donker. 

Bidon met water voor tijdens het rennen.

Vergoeding:

Deze cursussen worden niet vergoed door de zorgverzekeringen.

U kunt zich opgeven door het aanmeldingsformulier op deze site in te vullen.