Kinderbekkenoefentherapie

Bedplassen, natte of vieze broek, verborgen kinderleed!!!

kinderen-poep-plasstoornissen

Kinderen spelen, rennen, klauteren en klimmen. Tijdens het spelen kan het wel eens gebeuren dat ze een ‘ongelukje’ hebben. Of misschien heeft uw kind last van bedplassen. Klaagt uw kind over buikpijnklachten, heeft het een slechte eetlust of vaak een vieze broek? Kinderen voelen zich hierdoor niet lekker en het zelfvertrouwen en de ontwikkeling van kinderen kan hieroor negatief beinvloed worden.

Veel voorkomende klachten bij kinderen met een bekkenbodemfunctiestoornis zijn:

  • Urineverlies (eventueel na inspanning)
  • Afwijkend plasgedrag (heel vaak of juist heel weinig)
  • Obstipatie, moeizame of pijnlijke ontlasting of diarree
  • Blaasontsteking (zonder achterliggende pathologie)

Voor wie?

cesar-zeist-poep-plasstoornissenOnze praktijk heeft speciaal voor kinderen (vanaf 4 jaar) met poep- en plasproblemen een behandeltraject opgesteld. Dit bestaat uit een analyse, voorlichting en specifieke oefeningen met eventueel gebruik van een plaswekker. Je kind leert de klacht beter te begrijpen, verhelpen of verminderen. Hierbij maken we meestal gebruik van een werkboekje. Daarnaast heb je als ouder een belangrijke rol in de begeleiding van je kind. Je krijgt hiervoor tips en trucs van de bekkenoefentherapeut. Op deze manier kun je problemen op dit vlak op latere leeftijd voorkomen.

Je hebt geen verwijzing van de huisarts nodig. Je kunt een aanmeldformulier invullen op deze site voor een eerste afspraak zodat er een screening en intake gedaan kan worden. Even bellen voor overleg kan ook.

Vergoeding

De kosten voor deze behandelingen worden volledig door de zorgverzekeraar vergoed (18 zittingen vanuit de basisverzekering en eventueel meer vanuit aanvullende verzekering).